Succesvol Communiceren

Succesvol communiceren is essentieel voor succesvol zijn, samenleven en samenwerken.

Ontdek jouw blinde vlek in communicatie.

Communicatie is de rode draad bij alles wat we doen. We communiceren de hele dag door, verbaal én non-verbaal. Je kunt niet niet communiceren. De manier waarop we communiceren, met anderen én met onszelf, heeft grote impact op de mate waarin we succesvol zijn en de kwaliteit van onze relaties, zowel in werk als privé.

Iedereen kan praten, maar zeg je ook wat je wilt? Komt je boodschap over zoals je hem had bedoeld? Zeg je alweer ja, terwijl je eigenlijk nee had willen zeggen? Ben je tijdens het gesprek meer bezig met hoe kom ik over dan met luisteren? Voel je je ongemakkelijk als er stiltes vallen?

We zijn ons meestal wel bewust van wat we zeggen maar hoe onze woorden door de ander geïnterpreteerd worden is alweer een stap verder.

We denken elkaar te begrijpen maar regelmatig zijn er communicatiestoornissen: bijv. wanneer je niet met iemand op één golflengte zit, je boodschap niet overkomt zoals jij bedoeld, of je ervaart geen klik met de ander waardoor de communicatie stroef verloopt. Hoe blijf je in verbinding als het contact niet vanzelf gaat.

Het geheim van succesvol communiceren!

Effectieve communicatie

Het geheim zit in het ontdekken van jouw blinde vlek. Deze ontdek je door te leren hoe communicatie en verbindend contact maken werkt. Door te leren wat je in de communicatie met de ander kunt doen en laten. Dit stelt je in staat om miscommunicatie zoveel mogelijk te voorkomen, de ander (en jezelf) beter te begrijpen en te zorgen dat je meer op één golflengte komt (wat overigens niet hoeft te betekenen dat je het met elkaar eens bent).

In deze 1-daagse training succesvol communiceren kijken we naar zowel verbale als non-verbale communicatie en hoe je deze beiden zo goed mogelijk kunt inzetten.

Je leert o.a. aan de hand van een helder en inzicht gevend communicatiemodel:

  • waar jouw blinde vlek in communicatie zit
  • hoe je miscommunicatie voorkomt
  • hoe je jezelf en de ander beter begrijpt
  • hoe je jouw spreek-, lichaams- en stemtaal optimaal inzet
  • welke vragen je altijd kunt stellen
  • hoe je kunt zeggen wat je écht wilt
  • hoe je in verbinding blijft als het contact en de communicatie stroef verloopt
  • hoe je meer op één golflengte met je gesprekspartner kunt komen.

Verhelderend, vallende kwartjes (oh, werkt dat zo), ervaren, doen en natuurlijk tips en tools om succesvoller te communiceren en in verbinding te blijven. Hetgeen je leert kun je meteen in praktijk brengen, zowel zakelijk als privé.

Schrijf je nu in.

Kosten:

249 euro excl BTW, inclusief lunch en hand-out.

Schrijf je met 2 personen in, ontvang je 15% korting per persoon.

Ik werk met kleine groepen (min 4 – max 12) zodat er ruimte is voor maatwerk. Ik inventariseer de verwachtingen van mijn deelnemers en zoom gedurende dag in op deze persoonlijke vraagstukken op het gebied van communicatie.

Data:

Vrijdag 15 mei 2020: 9.00 – 17.00 uur.

Reviews

De training Succesvol Communiceren bracht mij veel inzicht in hoe het werkt t.o.v. communicatie. Dit inzicht is op zowel zakelijk als prive vlak zeer goed bruikbaar. Ik ben inmiddels bewuster bezig met communiceren en begrijp nu waarom het ene gesprek zonder problemen verloopt en het andere moeizaam. Voor mij persoonlijk een echte eye opener.
Tijdens de training worden er goede handvatten aangeboden om een gesprek in goede banen te leiden.
Het bewuster bezig zijn met communicatie en met wat is aangegeven tijdens de training werkt positief door.
Gesprekken lopen makkelijker en doordat ik bewuster ben van wat er zich afspeelt blijf ik ook relaxter in een situatie. Anja is een fantastische trainer die alles duidelijk uitlegt en op een prettige manier omgaat met b.v. vragen die worden gesteld. De training heeft voor mij dan ook zeer zeker een toegevoegde waarde gehad. NB

Binnen één dag communicatie training bij Anja ontving ik veel informatie over hoe communicatie beter kan. Vooral begrip en inzicht in wat er voor nodig is om te verbeteren. Dat communicatie essentieel is en het belangrijkste wat we als mensen onderling hebben, was me vooraf wel duidelijk. Maar hoe ‘slijp’ je nu een methodiek in, vooral te beginnen en uit voeren bij jezelf, zodat ook uitkomsten van eigen handelen verbeteren, dat nam ik mee in 1 trainingsdag. Direct de dag erna begint in de praktijk de implementatie daarvan. Nico Teerhuis van NICOOZ Tweewielers.

Onlangs heb ik de training ‘Succesvol communiceren’ gevolgd. Een erg interactieve en leerzame training. Heel fijn was het dat we met een klein groepje waren, waardoor er veel persoonlijke aandacht was. Anja heeft een heel fijne manier van trainen/coachen. Ik weet zeker dat wat ik heb geleerd zal toepassen, zowel zakelijk als privé. Heleen

Waar ik tegen aanliep, is dat ik vaak heel anders denk dan andere mensen en daardoor vaak onbegrip heb voor de situatie. Iedereen heeft andere filters. Ik betrek veel dingen op mij zelf, daardoor maak ik het voor mijzelf lastiger.
Ik wil zelf niet meer iedere keer het voortouw nemen, en de situatie nu eens af te wachten.
Graag wil ik meer kort en bondig en duidelijk antwoord naar de ander geven. En staan waar ik voor sta.
Na de training is het mij gelukt om 2 misverstanden rustig uit te praten, was heel verhelderend en pakte goed uit.
En ik heb wat dingen op z’n beloop gelaten wat ook rust gaf. Ik raad de training zeker aan, het is leerzaam. Ik vond het heel prettig om naar Anja te luisteren, ze heeft een prettige stem, de gesprekken bleven mij boeien. Susan

Schrijf je nu in