Over Anja

Mijn naam is Anja de Die. Ik ben een ambitieuze doelensteller die met beide benen op de grond staat. Een levensgenieter en een ondernemer met grootse dromen. Waar ik enthousiast van word is als ik andere ondernemers mag coachen om in zichzelf te geloven zodat zij hún dromen en ambities waar durven te maken. En lucky me, dat is wat ik iedere dag als mindset coach en trainer doe.

Mijn verhaal

Het gekke is: jaren geleden had ik nooit durven dromen dat ik elke dag zou doen wat mij gelukkig maakt. Ik stelde hoge eisen aan mezelf, zowel in werk als privé. “Nee” kwam in mijn woordenboek niet voor. Elke ochtend werd ik wakker met een to-do-list waar geen einde aan leek te komen. Gevraagd en ongevraagd stond ik voor iedereen klaar. Jarenlang nam ik de mantelzorg voor mijn beide ouders op me en was ik vrijwilliger. Ik maakte het iedereen graag naar de zin. Maar goed genoeg? Dat was het nooit.

Wel vaker nam ik me voor het anders te doen. Maar mijn lat liet zich niet zomaar naar beneden halen. Wat nu als ik mensen zou teleurstellen? Zo ging ik door totdat ik een heupoperatie moest ondergaan. Daarmee werd ik in 2011 gedwongen om letterlijk stil te staan. Het omslagpunt kwam toen een mensendiecktherapeut me na de operatie de volgende vraag stelde:

“Welke rollen heb jij in je leven?”
Nou, dat wist ik wel: mantelzorger, partner, moeder, dochter, vriendin, vrijwilliger, schoondochter…
“Maar vergeet je er niet één?”
Juist. Ik vergat mezelf.

Bam. Dat was confronterend. Toen wist ik: er moest iets veranderen.

Mijn eigen ontwikkelingsreis

Daar begon mijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Een reis die mooier was dan welke exotische trip ook. Ik schreef me in voor een NLP opleiding.  Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), is één van de succesvolste methodieken voor effectieve communicatie en gedragsverandering. “Leven vanuit je kern” luidde het motto. Dat was wat ik nodig had. Want wat mijn kern was, dat wist ik al een tijdje niet meer.

Van deze reis nam ik geen koelkastmagneet mee naar huis, maar een blijvend souvenir: inzicht in mezelf. Heel wat kwartjes vielen. Het belangrijkste? Ik ontdekte wat IK het allerliefste wilde doen: coach en trainer worden.

Van ongezond perfectionisme naar gezonde ambitie

Ook leerde ik dat perfectionisme de oorzaak was dat ik uiteindelijk was vastgelopen. Mijn hoge lat was veranderd in een glazen plafond. Alles kon altijd beter. Met als gevolg een knagende onzekerheid. Wat kon ik nu eigenlijk?

Ik leerde mijn ongezonde perfectionisme om te buigen tot een gezonde vorm van ambitieuze doelen stellen. Ook leerde ik hoe ik mijn doelen kon waarmaken en daar trots op kon zijn. Mijn hoge lat? Nee, die heb ik niet afgedankt naar de schuur gebonjourd, maar hij ligt inmiddels wel op bereikbare hoogte. Je kunt er namelijk ook op gaan zitten 😉 Ik moet niet meer van alles. Én …het hoeft niet meer perfect. Ik streef niet meer naar een illusie en dat geeft zowel rust als veel meer plezier en tevredenheid.

Mijn werk als coach

Sinds 2014 heb ik mijn eigen coach- en trainingspraktijk. Ik droom niet meer mijn leven, maar leef mijn droom. Ik ben internationaal gecertificeerd NLP-trainer en coach met een koffer gevuld met tools. Geen gereedschap om je lat mee door te zagen, maar wel coachingsmethodes waarmee ik jou help je lat te verlagen. Zo heb ik, naast NLP, opleidingen gevolgd op het gebied van oplossingsgericht werk, systemisch werk, transtherapie en transactionele analyse. Ik geniet ervan om mij te blijven ontwikkelen, als coach en als ondernemer.

Als mindset en ondernemerscoach en trainer begeleid ik ambitieuze vrouwen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en anders met de valkuilen van perfectionisme om te gaan.

Sinds 2016 coach ben ik coach van ZAAI, een coachtraject voor startende ondernemers gefaciliteerd door de gemeentes Amstelveen, Aalsmeer en Diemen. Hierin coach ik ondernemers om een succesvol bedrijf neer te zetten. Je bedrijf kan namelijk nooit verder groeien dan jezelf bent gegroeid. Ik coach op o.a. zelfvertrouwen, lef, focus, keuzes maken, grenzen aangeven, missie, je ideale klant, time-management.

Ik doe wat ik het liefste wil doen. En ik heb me daarbij weten te onderscheiden binnen de wereld van coaches. Dat leverde me in 2019 zelfs een nominatie voor Amstelveense Ondernemer van het Jaar op.
Allemaal dingen die ik acht jaar geleden niet had durven dromen en al helemaal niet durven doen.

Mijn visie op succesvol ondernemen

Ik geloof dat, als je als ondernemer succesvol wilt worden, je moet investeren in zowel vaardigheidstrainingen als in je persoonlijke ontwikkeling. Je bedrijf kan nooit verder groeien dan jezelf bent gegroeid. Als ondernemer ben je namelijk je bedrijf en de sleutel tot succes zit in jezelf. Ondernemen vraagt om zelfleiderschap.

Wie ben ik nog meer?

Naast een gecertificeerd en ervaringsdeskundige coach, trainer en ambitieuze doelensteller ben ik ook:

  • een actieveling in elke zin van het woord. Ook op de tennisbaan, in de sportschool en op de (spin-) fiets.
  • een echte levensgenieter. Ik houd van reizen, gezelligheid, lekker eten, een goed boek en muziek.
  • oké, en ook van pure chocolade.
  • soms een tikkeltje eigenwijs (al ontken ik dat zelf graag in alle toonaarden)
  • dol om het mezelf blijven ontwikkelen. Als coach en als mens.
  • liefhebbend echtgenoot en trotse moeder van een prachtige zoon en dochter.
  • maar eigenlijk vooral mezelf. En dat gun ik jou ook!

Mag ik ook jou helpen om zelfverzekerd succesvol te ondernemen?
Ben je klaar om jouw ambities en ondernemersdromen waar te maken en concrete stappen zetten? Wil je jouw ongezonde vorm van perfectionisme omzetten in een gezonde, die van een ambitieuze doelensteller die in zichzelf gelooft en die weet wanneer goed, goed genoeg is?

Denk je dat ik de perfecte 😉 coach ben die jou kan helpen om je zelfvertrouwen te vergroten en het beste uit jezelf en je bedrijf te halen?

Vul mijn contactformulier in via onderstaande knop. Ik kom binnen 24 uur bij je terug.

PS Je bent overigens ook van harte welkom als je geen eigen bedrijf, maar wel mooie ambities hebt en last hebt van onzekerheid en een té hoge lat waardoor je niet bereikt wat je diep in je hart wel wilt bereiken.

Laten we kennismaken

In de media

OVHJ verkiezing Amstelveen 2019-2020

Bekijk hier het interview van Anja met RTL4 LifestyleXperience.

Zomerse barbecue

De Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) viert op 17 september haar 25-jarig jubileum met een groots galafeest. Maar eerst gaan alle leden genieten van de zomer. Voor iedereen die (nog) niet op vakantie is, organiseert de OA jaarlijks een Zomerborrel met barbecue. Deze vindt al een aantal jaren plaats bij Brasserie 10, op Golfcentrum Amsteldijk. Ruim honderd ondernemers meldden zich dit jaar aan.

Opvallend: introducees (mag twee keer) en nieuwe leden krijgen een badge met een groene stip, de anderen dragen een naambadge. Ook krijgen nieuwkomers desgewenst een mentor toegewezen (een ervaren lid dat ze wegwijs maakt en aan andere leden voorstelt). De borrel is gratis te bezoeken. Wie wil blijven eten, betaalt 25 euro.

Naam: Anja de Die (50)
Bedrijf: INZICHT-IN-ZICHT COACHING EN TRAINING
Thuissituatie: getrouwd, zoon van 20 en dochter van 17
Favoriete boek: Het Winnaareffect – Ian Robertson
Vakantie: avontuurlijke reis
Hobby’s: sporten, lekker eten en avondje theater
Cijfer borrel: 9

“Als je je eigen pad gaat, in eigen kracht én daarin gelooft, kun je dingen doen die je niet voor mogelijk
houdt.”

AnjadeDie3Anja de Die werkt sinds 1 januari 2014 als zelfstandige. Als iemand haar dat een paar jaar geleden had gezegd, dan had ze dat niet durven dromen. Inmiddels is ze haar eigen pad gegaan en is ze gecertificeerd NLP trainer en coach en begeleidt ze ondernemers hun eigen pad te gaan. “Effectiever communiceren met anderen én met jezelf, en gedrag dat niet voor je werkt veranderen. Ik gun het anderen om in hun kracht te komen.”

Ze is geïntroduceerd binnen de vereniging en besloot na twee bezoeken om zich aan te sluiten. “Ik ben hier om te netwerken en contacten op te doen. Ik ben een trouwe bezoeker van de maandelijkse borrel. Daarnaast is het altijd heel gezellig, zijn er regelmatig inspirerende sprekers en workshops en wordt er veel georganiseerd. Er is zelfs een speciaal ladies event.”