Wist je dat er één fout is die door heel veel ondernemers wordt gemaakt?
Ik heb het over niet durven investeren in jezelf.

Investeren in dure producten en goede koffie vinden we als ondernemers geen enkel probleem. Ook in trainingen op het gebied van kennis en vaardigheden wordt veel geïnvesteerd. Maar vaak zie ik dat ondernemers persoonlijke ontwikkeling wel heel belangrijk vinden, maar er niet in investeren.

Uit een peiling van de Kamer van Koophandel (2012) blijkt zelfs dat 82% van de ondernemers persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt, terwijl slechts 44% daadwerkelijk in zichzelf investeert.

Dat is zonde! Er is al vaak uit onderzoek gebleken dat ondernemers die investeren in hun ontwikkeling veel succesvoller zijn dan ondernemers die dat niet doen. En dat is niet voor niets! Een investering in jezelf verdient zich in veel meer dan geld alleen terug. Het levert je meer klanten, meer omzet en meer zelfvertrouwen op. Ook is persoonlijke ontwikkeling een verrijking van je leven, zowel zakelijk als privé.

Geloof in jezelf 2

Ik zal een voorbeeld geven. Laatst had ik een cliënt die veel trainingen had gevolgd over sales en marketing. Ondanks haar vaardigheden lukte het haar niet om aan klanten te komen. Ze had gedachtes als “Wie zit er op mij te wachten?” en “Ben ik het wel waard om deze prijs te vragen?”. Oftewel, ze moest aan haar zelfvertrouwen werken om haar vaardigheden optimaal te kunnen benutten. Na het coachtraject voelde zij zich zelfverzekerder en kon ze wél die ideale klant aantrekken.

Die investering in haar ontwikkeling betaalde zich meer dan terug. In meer omzet, meer klanten én frisse zin om haar doelen waar te maken.

Investeer in jezelf

Stel: je kunt een potje zelfvertrouwen kopen. Dan koop je het toch ook? Dan zou je er misschien zelfs flink voor betalen. Want zelfvertrouwen levert je veel op. Je kunt jezelf wél neerzetten als expert in je vakgebied. Je kunt wél potentiële klanten bellen. En wél je baan opzeggen of vragen wat je waard bent. En dat allemaal door die ene investering in je ontwikkeling.

Ik kan het weten. Ook ik heb veel geïnvesteerd in mijn persoonlijke groei. Mijn NLP-opleiding heeft een nieuwe wereld voor mij geopend. Als ik niet zo veel geïnvesteerd had in mijn persoonlijke groei, dan had ik nu nooit gestaan waar ik sta. Dan was ik misschien zelfs nooit coach en trainer geworden.

De beste investering die jij kunt doen

Maar wat is dan de beste investering in je persoonlijke ontwikkeling? Daar heb ik iets op bedacht. De kennis die ik bij NLP heb opgedaan, heeft mij enorm geholpen op mijn ondernemerspad. En al die kennis en ervaring deel ik graag met jou in mijn Boost je Business van Binnenuit-programma in de week van 24 t/m 27 augustus 2020.

De Boost je Business van Binnenuit-week

Deelname aan deze inspirerende week levert je heel veel op:

  • Je bent geïnspireerd om met nieuwe energie met je bedrijf aan de slag te gaan.
  • Je weet precies wat jouw doelen zijn.
  • Je hebt een actieplan om jouw doelen waar te maken.
  • Je kunt en durft je eigen keuzes te maken. Zo heb je meer focus.
  • Je weet hoe je je perfectionisme op een gezonde manier kunt gebruiken.
  • Je leert jouw blinde vlek in communicatie kennen, zodat je effectiever kunt communiceren
  • Je kunt je klant zover krijgen dat hij wél JA zegt. Met meer omzet tot gevolg.
  • Je hebt vele tips, inzichten en handvatten die je daar blijvend bij helpen.
  • Je doet waardevolle contacten op. Misschien zelfs een fijn netwerk.

Kortom: wil jij niet horen bij die 56% van de ondernemers die nooit in zichzelf investeert? En wil jij je bedrijf flink laten groeien? Dan is Mijn Boost je Business van Binnenuit-week de beste investering die je kunt doen. Ik garandeer jou een flinke stap voorwaarts met je bedrijf.

En dit alles op een inspirerende plek waar je je voelt als God in Frankrijk, wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen.

Wil je alles lezen over het programma van de Boost je Business van Binnenuit week, klik hier

Wijngaard de Amsteltuin